Sommer Haute Route
Dansk
Svenska
English

Sommer Haute Route

Haute route betyder den høje vej, eller ”high level route” på engelsk. Ruten går fra Chamonix i Frankrig til Zermatt i Schweiz. Begge de to byer er berømte alpine centre ligger i skyggen af hhv. Mont Blanc og Matterhorn.

Navnet Haute Route bruges normalt til at referere til tre forskellige ture, som hver har et utal af varianter.

Turene er:

-Vinter Haute Route – på ski

-”Lille” Haute Route – til fods

-Sommer Haute Route – til fods

 

Vinter Haute Route er en skitravers som krydser bjergene via gletschere og pas, og undgår så vidt muligt dalene. Den ”lille” Haute Route er faktisk den længste af turene. Jeg kalder den for den lille Haute Route fordi den, i modsætning til de to andre ture, undgår gletschere og de højeste pas. Sommer Haute Route er en højalpin vandretur som mere eller mindre følger samme vej som Vinter Haute Route, dvs. man holder sig i det højalpine terræn og går over gletschere og høje pas, gennem nogle af de smukkeste og mest imponerende sektioner af bjergene.

Det er den sidste rute – Sommer Haute Route – vi skal gå. Ruten giver os chancen for at opleve bjergene på en fantastisk måde – ikke bare som tilskuere fra et udsigtspunkt, men som deltagere, aktive midt i hjertet af disse giganter af klippe, is og sne.

 

Haute Route: Chamonix - Zermatt

Climbhigh.dk © 2015 • Kasper Berkowicz • Phone: +45 21790262 • Mail: Kasper@climbhigh.dk • VAT# SE790327125701 • Alternativt website: bluebird.guide