Detaljer Haute Route
Dansk
Svenska
English

Praktisk information

 

Fysisk form:

Du kommer til at være i gang i mange timer om dagen og gå op ad bakke i en stor del af disse timer, så turen kræver at du har en vis grundtræning. Du bør træne regelmæssigt som forberedelse til denne tur. Dagsetapperne involverer typisk 800-1200 højdemeter.

 

Skiniveau:

Du skal tidligere have prøvet at gå skitouring, men du behøver ikke at stor erfaring.

Du skal kunne køre ned af alle pister i kontrol, uanset farve. Du bør have et vist kendskab til offpisteskiløb og jævnligt køre uden for pisten når du er på skiferie.Dette er en tur for øvede og let øvede touring-skiløbere. Hvis du aldrig har prøvet at gå skitouring eller køre offpiste skiløb, bør du tage på en introduktionstur - feks. Chamonix Intro eller Nevache turen - inden du deltager på Haute Route. Hvis du er i tvivl om dit niveau, er du velkommen til at tage kontakt og høre nærmere.

 

Hvad er med i prisen?

7 dages fantastisk skitouring, 6 af dagene på verdens mest berømte skitravers - Haute Route Chamonix Zermatt, guiding og instruktion, nødvendig fælles sikkerhedsudstyr - feks. reb, karabinhager og isskruer, fantastisk udsigt, 5 overnatninger i bjerghytter inkl. halvpension, overnatning på Gîte (vandrehjem) i Chamonix inden turen og på turens første dag, taxitransfer fra champex til verbier, returtransport fra Zermatt til Chamonix, evt. taxi som kan blive nødvendige langs ruten pga. dårligt vejr/forhold, alle guidens udgifter. Sved på panden.

 

Hvad er ikke med i prisen?

Rejse til og fra mødested i alperne, personligt udstyr - feks ski, støvler, lavinetransceiver, spade, sonde etc. Noget af udstyret kan lejes af climbhigh efter aftale, forsikring, snacks/frokost, fortæring på hytterne ud over morgenmad og aftensmad.

 

Udstyr:

Skitouring stiller en del krav til udstyret. Tøjet skal beskytte mod vinden og isolere, men skal også kunne tilpasses forskellige aktivitetsniveauer. Skibindinger og støvler skal have gåfunktion, vi skal have lavinesikkerhedsudrustning, gletscherudstyr, rygsæk osv. Se mere om udstyret her!

 

Tilmelding og betaling:

Du tilmelder dig ved at sende en mail og indebetale et depositum. Se information om tilmelding og betaling her.

OBS! Haute Route er en populær tur. Derfor er det vigtigt at melde sig til hurtigst muligt, så vi kan få reserveret hytter etc.

 

Vejr og vind:

Vores tur tilpasses efter vejret og forholdene i bjergene, så det er umuligt at lægge et fast program på forhånd. Det er reglen, snarere end undtagelsen at turen ændres undervejs. Skitouring og andre former for alpinisme kræver således et åbent sind og en god tilpasningsevne for at optimere sikkerheden og få mest muligt ud af turen. Rutebeskrivelsen nedenfor skal derfor ses som en inspiration til hvordan en tur skulle kunne udformes og ikke en fastlagt turbeskrivelse. Det kræver held med vejret at kunne gennføre turen præcis som beskrevet.

 

Eksempel på rute:

0. dag: Vi mødes om aftenen i Chamonix og checker udstyret, snakker om ugen og planlægger turens start imorgen. Overnatning i dalen.

1. dag: Vi går en dagstur i Chamonix-området hvor vi får tunet udstyret og varmet benene op. Om eftermiddagen har vi tid til evt. sidste indkøb, ombytning af lejeudstyr og andre praktiske gøremål

2. dag: Idag starter vi vores tur langs Haute Route mod Zermatt. Vi starter med at tage liften op til Grands Montets, hvorfra vi får et godt offpiste løb ned til Argentiere gletscheren. Herfra går vi på skind, via to pas til Trienthytten hvor vi overnatter.

3. dag: Fra Trienthytten har vi en lang nedkørsel gennem val d'arpette til den lille by Champex. Herfra med taxi til Verbier hvor vi igen forlader lavlandet ved hjælp af liften. Skitouring videre til Prafleuri hytten, med mulighed for en bestigning af Rosablanche på vejen. Overnatning i Prafleuri hytten.

4. dag: Vi starter dagen med en kort stigning og nedkørsel. Derefter en lang travers langs Lac des Dix før dagens sidste seje træk op til Dix hytten, hvor vi kan nyde udsigten til den imponerende nordvæg på Mont Blanc de Cheilon. Overnatning i Dix hytten.

5. dag: Fra Dix hytten har vi en lang, men flot opstigning foran os, via en til tider stejl gletscher til toppen af Pigne d'Arolla. Herfra en god nedkørsel til Vignette hytten, hvor vi overnatter.

6. dag: Idag skal vi krydse fem gletschere og tilbagelægge en væsentlig distance for at nå frem til Zermatt. Det er en lang dag, men udsigten er superb og terrænet imponerende. Vi får flere fine nedkørsler og det sidste stykke mod Zermatt passerer vi direkte under det berømte bjerg Matterhorn som er Zermatts varetegn. Overnatning i Zermatt eller Chamonix.

7. dag: Ski-bestigning af Breithorn som er en kendt 4000-meters top, hvis vi blev i Zermatt igår. Alternativt skitouring/offpiste dagstur i Mont Blanc massivet, hvis vi tog hele vejen tilbage til Chamonix igår. En anden måde at bruge denne syvende dag på, er at dele sjette dag op to strækninger, med overnating i Bertol-hytten. På den måde bliver sidste dag på turen ikke så lang.

 

 

Chamonix - Zermatt

 

 

 

Haute Route

Climbhigh.dk © 2015 • Kasper Berkowicz • Phone: +45 21790262 • Mail: Kasper@climbhigh.dk • VAT# SE790327125701 • Alternativt website: bluebird.guide