Detaljer Nevache
Dansk
Svenska
English

Praktisk information

 

Fysisk form:

Du kommer til at være i gang i mange timer om dagen og gå op ad bakke i en stor del af disse timer, så turen kræver at du har en vis grundtræning. Hvis du generelt er aktiv og dyrker sport, er du sikkert i form til at være med. Dagsetapperne involverer typisk 600-900 højdemeter.

 

Skiniveau:

Du behøver ingen skitouringserfaring. Du skal have god kontrol over skiene på pisten, uanset farve. Offpiste erfaring er et plus, men er ikke et krav.

Dette er en tur for skiløbere der ikke har gået skitouring før.

 

Hvad er med i prisen?

4 dages skitouring i et stille hjørne af alperne, guiding og instruktion, nødvendig fælles sikkerhedsudstyr, fantastisk udsigt, guidens udgifter til hytteovernatninger og mad, guidens udgifter til lifter. Sved på panden.

 

Hvad er ikke med i prisen?

Rejse til og fra mødested i alperne, overnatning i dalen inden og efter turen, hytteovernatninger (regn med ca 50 euro pr. nat som inkluderer morgenmad og aftensmad), liftbillet, personligt udstyr - feks ski, støvler, lavinetransceiver, spade, sonde etc. Noget af udstyret kan lejes af climbhigh efter aftale.

 

Udstyr:

Skitouring stiller en del krav til udstyret. Tøjet skal beskytte mod vinden og isolere, men også kunne tilpasses forskellige aktivitetsniveauer. Skibindinger og støvler skal have gåfunktion, vi skal have lavinesikkerhedsudrustning, gletscherudstyr, rygsæk osv. Se mere om udstyret her!

 

Tilmelding og betaling:

Du tilmelder dig ved at sende en mail og indebetale et depositum. Se information om tilmelding og betaling her.

 

Vejr og vind:

Vores tur tilpasses efter vejret og forholdene i bjergene, så det er umuligt at lægge et fast program på forhånd. Det er reglen, snarere end undtagelsen at turen ændres undervejs. Skitouring og andre former for alpinisme kræver således et åbent sind og en god tilpasningsevne for at optimere sikkerheden og få mest muligt ud af turen. Rutebeskrivelsen nedenfor skal derfor ses som en inspiration til hvordan en tur skulle kunne udformes og ikke en fastlagt turbeskrivelse. Det kræver held med vejret at kunne gennføre turen præcis som beskrevet.

 

Dagene før/efter turen:

Turen er 4 dage lang og det er oplagt at tage et par dage på ski på egen hånd, feks. i liftanlægget Serre Chevalier som ligger i nærheden. Det kan være en god forberedelse lige at genfinde ski-benene og få afprøvet evt. nyt udstyr.

 

Eksempel på rute:

0. dag (dagen inden turens start): Vi mødes om aftenen i Briancon og checker udstyret, snakker om ugen og planlægger turens start imorgen. Overnatning i Briancon kan vælges efter smag og behag, men forslagsvis bor vi sammen på Hotel Cristol.

1. dag: Skitouring dagstur i Montgenevre. Vi laver en mindre skitouring hvor vi introducerer de basale færdigheder, får checket at udstyret fungerer og prøvet at søge med lavinetransciever. Overnatning på Hotel Cristol.

2. dag: Vi foretager de sidste indkøb og gøremål i Briancon, inden vi samlet transporterer os ind i Nevachedalen. Herfra går vi på ski op til den hyggelige og komfortable hytte som er vores hjem de næste par dage. Tilgangen til hytten er ikke særlig lang og vi har tid til en ekstra tur og til at repetere nogle af de ting vi lærte igår. Overnatning i bjerghytte.

3. dag: Skitouring fra hytten. Vi har mange muligheder afhængigt af vejr og sneforhold. Eksempelvis Crete de Baude, Crete de Echaillon, pt. 2550 eller Col de Buffere. De fleste er korte til mellemlange objektiver, men der findes også længere variationer og kombinationer. Skiløbet er godt, uden at være stejlt eller exponeret. Overnatning i bjerghytte.

4. dag: Mere skitouring ienne gang. På vej ned passerer vi hytten og hvis forholdene, lysten og benene er til det, kan vi køre et godt men stejlt skovskiløb ned til dalen. Transport tilbage til Briancon og afsked for denne gang.

 

 

Nevache

 

 

 

Nevache - Haute Alpes

Climbhigh.dk © 2015 • Kasper Berkowicz • Phone: +45 21790262 • Mail: Kasper@climbhigh.dk • VAT# SE790327125701 • Alternativt website: bluebird.guide