Detaljer Queyras
Dansk
Svenska
English

Queyras

 

 

 

Praktisk information

 

Fysisk form:

Du kommer til at være i gang i mange timer om dagen og gå op ad bakke i en stor del af disse timer, så turen kræver at du har en vis grundtræning. Hvis du generelt er aktiv og dyrker sport, er du sikkert i form til at være med. Dagsetapperne involverer typisk 700-1100 højdemeter.

 

Skiniveau:

Du bør tidligere have stiftet bekendtskab med skitouring, men du behøver ikke at være en erfaren skialpinist.

Du skal kunne køre ned af alle pister, uanset farve, men du behøver ikke at kunne gøre det i samme fart som en World-cup skiløber. Du bør have et vist kendskab til offpisteskiløb og jævnligt køre uden for pisten når du er på skiferie.

Dette er en tur for øvede og let øvede touring-skiløbere.

 

Hvad er med i prisen?

6 dages skitouring, guiding og instruktion, nødvendig fælles sikkerhedsudstyr - feks. reb, karabinhager, nødudstyr, fantastisk udsigt, guidens udgifter til hytteovernatninger og mad, guidens udgifter til lifter. Sved på panden.

 

Hvad er ikke med i prisen?

Rejse til og fra mødested i alperne, overnatning i dalen inden og efter turen, hytteovernatninger (regn med ca 50 euro pr. hyttenat som inkluderer morgenmad og aftensmad), liftbillet, personligt udstyr - feks ski, støvler, lavinetransceiver, spade, sonde etc. Transceiver, spade og sonde kan lejes af climbhigh efter aftale.

 

Udstyr:

Skitouring stiller en del krav til udstyret. Tøjet skal beskytte mod vinden og isolere, men også kunne tilpasses forskellige aktivitetsniveauer. Skibindinger og støvler skal have gåfunktion, vi skal have lavinesikkerhedsudrustning, rygsæk osv. Se mere om udstyret her!

 

Tilmelding og betaling:

Du tilmelder dig ved at sende en mail og indebetale et depositum. Se information om tilmelding og betaling her.

 

Vejr og vind:

Vores tur tilpasses efter vejret og forholdene i bjergene, så det er umuligt at lægge et fast program på forhånd. Det er reglen, snarere end undtagelsen at turen ændres undervejs. Skitouring og andre former for alpinisme kræver således et åbent sind og en god tilpasningsevne for at optimere sikkerheden og få mest muligt ud af turen. Rutebeskrivelsen nedenfor skal derfor ses som en inspiration til hvordan en tur skulle kunne udformes og ikke en fastlagt turbeskrivelse. Det kræver held med vejret at kunne gennføre turen præcis som beskrevet.

 

Eksempel på rute:

0. dag: Vi mødes om aftenen i St. Veran og checker udstyret, snakker om ugen og planlægger turens start imorgen. Overnatning på Gite Les Gabelous.

1. dag: Vi laver en dagstur fra St Veran, så vi får mulighed for at vænne os til at være på ski igen, får checket udstyret og repeteret brugen af lavinetransceiver og kickturns.

2. dag: Vi starter dagen med at tage liften så højt vi kan, hvorefter vi bevæger os videre mod toppen. Herfra har vi flere mulige nedkørsler. Alt efter hvilken rute vi valgte har vi nu en kort eller længereopstigning til hytten Refuge de la Blanche hvor vi skal bo de næste to nætter.

3. dag: Fra hytten laver en cirkulær tur, hvor vi starter med en opstigning til et pas, hvorfra vi krydser grænsen til Italien. Derefter krydser via endnu et pas tilbage til Frankrig, hvor en sidste opstigning venter, inden et godt run bringer os tilbage ned til hytten.

4. dag: Idag går vi mod toppen af Pointe des Sagnes Longues. Herfra har vi en lang, flot nedkørsel - forhåbentlig i puddersne. Efter nedkørslen er det tid til at sætte skindene på skiene igen. Vejen til hytten Refuge Agnel er forholdsvis lang, men ikke særlig stejl. Vi har to nætter på Refuge Agnel.

5. dag: Vi krydser igen ind i Italien på vores tur rundt om bjerget Pain de Sucre. Her er vi tæt på Monte Viso, som er områdets højeste top. Totalt krydser vi fire pas på turen.

6. dag: Vi har flere muligheder på turens sidste dag, alt afhængig af vejr, sneforhold og energiniveau. En mulighed er at gå op til passet col de Eychassier, hvorefter en kort nedkørsel og endnu en opstigning bringer os i position til at foretage en bestigning af Pic Segure, hvorfra vi har en flot nedkørsel mod dalen. Vi ender i den lille by Ristolas. Herfra bus/taxi tilbage til St. Veran.

Queyras Skitouring 2016

Climbhigh.dk © 2015 • Kasper Berkowicz • Phone: +45 21790262 • Mail: Kasper@climbhigh.dk • VAT# SE790327125701 • Alternativt website: bluebird.guide