Skitouring
Dansk
Svenska
English

Skitouring

 

Skitouring - også kaldet randonnée ski, toptur, skibestigning, alpine touring eller andre navne, betegner en måde at bevæge sig i bjergene i snesæsonen. Det er en gren af skiløbet hvor man går op og står/kører ned på skiene. Formålet kan være at finde en god nedkørsel eller at flytte sig fra et sted til et andet - feks. fra en hytte eller dal til den næste. Man går oftest gennem høje pas eller op til toppen af et bjerg. Man kan sige at skitouring er en fusion af bjergbestigning og offpiste skiløb.

Udstyret som bruges, minder om det som bruges til almindeligt liftbaseret alpinskiløb, med den forskel at man kan løsne hælen i bindingen for at kunne gå op ad bakke og at støvlerne har en "gå-funktion" som gør dem mere fleksible at gå i. Dette giver uendelige muligheder for ture og nedkørsler hvor som helst i de snedækkede bjerge - også langt fra liftområderne.

 

NYHED!

Skitouringprogrammet udbydes nu via sitet Bluebird Mountain Experience. Gå til Bluebird->

Queyras

Sydfransk skitouring

Her er muligheden for en unik skioplevelse - deltag på climbhighs første touring-uge i Queyras! Området ligger i de sydlige alper og kan give følelsen af både at være i Provence og Alperne på samme tid. Det gør stemningen i bjergene og de små landsbyer helt speciel. Terrænet byder på alpint miljø med spidse klippetoppe over trægrænsen og åben lærkeskov længere nede. Ofte finder man god puddersne og kun få mennsesker. Dette er skitouring for skiløbere, hvor målet er at lave en skitravers fra hytte til hytte, men med fokus på skiløbet.

Niveau: Turen egner sig til dig der har prøvet skitouring før og har efaring fra offpisteskiløb. Du behøver ikke at have stor erfaring med touring. På turen går vi op til 1100 højdemeter pr dag, men i snit ca. 800-900.

 

Dato og pris: Bluebird Mountain Experience->

Mere information->

Chamonix Classics

Skitouring

Chamonix er alpinismens hovedstad! Her findes muligheder for alle slags bjergeventyr, på alle niveauer. På Chamonix Classics baserer vi os i dalen og drager fordel af lifterne for at vinde højde. Dette gør at vi de fleste dage får meget længere nedkørsler end de højdemeter vi går op. Målet er at gå en række af Mont-Blanc massivets klassiske skiture. Vi kommer til at se imponerende landskaber med dramatiske gletschere og spidse bjergtoppe. Og vi kommer til at at gå og køre på ski gennem det hele!

 

 

Niveau: Turen egner sig til dig der har stiftet bekendtskab med skitouring og har erfaring fra offpisteskiløb. En god grundform er vigtig. De fleste dage går vi 600-1000 højdemeter.

 

 

 

Dato og pris: Bluebird Mountain Experience->

Mere information->

Nevache - Hautes Alpes

Skitouring for begyndere

Skitouring omkring Nevachedalen I Hautes Alpes, er populært blandt de lokale, men ikke særlig kendt i øvrigt. Her finder vi et flot skiterræn med mange muligheder for at tilpasse programmet efter holdets evner. Turene giver os mulighed for at lære touringudstyret at kende og øve de grundlæggende teknikker. Bjerghytterne i området er hyggelige og regionen er desuden kendt for sine mange solskinstimer. Kombinationen giver os forudsætninger for nogle gode og oplevelsesrige dage.

Niveau: Begynder. Du bør have prøvet at køre offpiste, men du behøver ikke være rutineret. Turen tilpasses til dem der ikke har prøvet at gå skitouring før.

 

 

Dato og pris: Bluebird Mountain Experience->

Mere information->

Chamonix Intro

Skitouring for begyndere

Bjergmassiverne omkring Chamonix byder på en ægte højalpin oplevelse, men er alligevel let tilgængelig takket være det veludbyggede system af lifter. På Chamonix Intro lægger vi fundamentet for skitouring. Vi snakker om udstyr og skitouringteknik mens vi går nogle flotte ture. I løbet af 5 dage stifter vi bekendtskab med skind/feller, randonnée bindinger, lavineudstyr, kickturns og meget mere. Vores ture foregår i et af alpernes mest sceniske og imponerende områder og byder på mange skitouringsperler som danner rammen for vores daglige skiture.

Niveau: Begynder. Turen henvender sig til dig der aldrig har gået skitouring før. Du bør have skierfaring fra liftbaseret skiløb og gerne offpiste. Du skal være i form, svarende til at kunne gå op ad bakke i nogle timer hver dag.

 

 

Dato og pris: Bluebird Mountain Experience->

Mere information->

Haute Route

Chamonix - Zermatt

Denne superklassiker bliver af mange betragtet som kongen af skitraverser. Her går vi på randonneski mellem de to alpine hovedstæder - Chamonix og Zermatt. Turen fører os gennem nogle af alpernes mest imponerende landskaber, med store gletschere, høje pas og ærefrygtindgydende bjergtoppe.

Vi begynder med en dagstur i Chamonix, så vi lige kan få checket udstyret og varmet skibenene op. Dagen efter starter vi vores 6 dages eventyr som hver dag fører os gennem pas og over gletschere, fra hytte til hytte, indtil vi ankommer i Zermatt.

Niveau: Turen egner sig til dig der har gået skitouring før og har god kontrol over skiene ved nedkørsler. Fysisk skal du kunne klare at gå ca. 800-1200 højdemeter pr. dag i et roligt tempo

 

Dato og pris: Bluebird Mountain Experience->

Mere information->

Oberland Traverse

Skitouringperle i Schweiz

På Oberland Traversen går vi 6 dages skitouring gennem den mest grandiose og imponerende del af Berner Oberland - det UNESCO World Heritage Site klassificerede Jungfrau-Aletsch. Fra alpe-byen Grindelwald som er kendt for at være udgangspunkt for bestigningen af den verdensberømte nordvæg på Eiger, bevæger vi os gennem alpernes største geltscherdækkede områder på ski. Målet er at traversere bjergkæden og ende i rhonedalen. På vejen er der talrige bjergetoppe som byder på godt skiløb og flotte skibestigninger. Vildt, imponerende og utrolig smukt er ord der beskriver terrænet her.

 

Niveau: Du har prøvet skitouring før og har god kontrol ved pisteskiløb. Du bør have kørt lidt offpiste, men behøver ikke være rutineret. De fleste dage går vi 700-1100 højdemeter. En fantastisk tur for både dem med lidt eller meget skitouringserfaring.

 

Dato og pris: Bluebird Mountain Experience->

Mere information->

Climbhigh.dk © 2015 • Kasper Berkowicz • Phone: +45 21790262 • Mail: Kasper@climbhigh.dk • VAT# SE790327125701 • Alternativt website: bluebird.guide