Isklatring og vinteralpinisme
Dansk
Svenska
English

Isklatring Val di Cogne

 

Klatring på frosne vandfald er fascinerende. Isen kan skabe de mest fantastiske, næsten surrealistiske formationer, fra drypstenshuler til blomkålshoveder i blå og grønne farvenuancer. Følelsen af at bedømme isen, svinge iøsksen præcist og opnå en god placering bliver, for mange, nærmest afhængigheds-dannende.

Isklatring har sit fødested i alpinismen, hvor man er tvunget til at klatre på både klippe, sne og is for at nå toppen af bjerget. Men idag dyrkes isklatring som en specialiseret disciplin i sig selv, på samme måde som klippeklatring også er blevet en selvstændig aktivitet der både kan være en del af alpin klatring - eller helt separat fra den.

På denne tur skal vi klatre i ismekkaet Cogne i Italien. Området består af to dale, med isfald på begge sider. Her findes talrige muligheder og du får mulighed for at klatre både korte og lange isruter. Programmet er fleksibelt og tilpasses gruppens ønsker og færdigheder. Ønsker i således at få klatret så meget som muligt i løbet turen, så fokuserer vi på klatringen. Ønskes en mere kursus orienteret tur, så fokuserer vi mere på de specifikke tekniske færdigheder.

Niveau: Turen henvender sig til dig der ikke har klatret is før eller har begrænset erfaring. For at få mest muligt ud af turen, bør du have erfaring fra klatring på klippe eller klatrevæg, men turen kan tilpasses efter deltagernes forudsætninger.

 

 

 

 

Dato: 2016 - 4 dage

Pris: 5995 DKK/person - 2 personer/guide

Vinteralpinisme

 

Om vinteren får bjergene en anden karakter, et nyt ansigt. Dækket af is og sne føles det som om de bliver større, mere utilgængelige og smukkere. For alpinisten stiller vinterforholdene også høje krav. Man behøver færdigheder fra alle grene af bjerghåndværket - fra skitouring til klatring på is, sne og mixterræn.

På denne tur klatrer vi alpine ture blandt store bjerge. Vi er som altid nødt til at tilpasse os forholdene, men udgangspunktet er at forsøge at gennemføre bestigninger af tekniske ruter, dvs. ruter man ikke kan gå op ad, men som kræver klatring.

Vores udgangspunkt for turen er Chamonix, hvor det veludbyggede liftsystem giver os fleksibilitet til at vælge mellem forskellige objektiver afhængigt af vejr og forhold. Her finder vi et stort og varieret terræn, med både stejle couloirs, flotte bjergrygge og fantastiske toppe.

 

Niveau: Dette er en avanceret tur som stiller høje krav til deltagerne. Du skal have erfaring fra offpisteskiløb og helst også skitouring. Du skal også have klatreerfaring og rutine i brugen af udstyr til klippeklatring. Alpin erfaring fra sommeren er et plus, men er ikke nødvendigt. Dagene på turen kan variere i længde og du skal være i form så du kan klare at være i gang og holde koncentrationen gennem en hel dag.

 

Dato: 3/4-8/4 2016 - 6 dage

Pris: 7695 DKK/person - 2 personer/guide

Isklatring og vinteralpinisme

Climbhigh.dk © 2015 • Kasper Berkowicz • Phone: +45 21790262 • Mail: Kasper@climbhigh.dk • VAT# SE790327125701 • Alternativt website: bluebird.guide